XX | Hero | VI24 | Rijk Zwaan starts breeding soft fruit

News - 04-05-2023

Рійк Цваан запускає програму селекції ягідних культур

Компанія «Рійк Цваан» запускає нову програму з селекції ягідних культур і розширює власне портфоліо полуницею, ожиною та малиною.

Компанія «Рійк Цваан» запускає нову програму з селекції ягідних культур і розширює власне портфоліо полуницею, ожиною та малиною. Будівництво нового тепличного комплексу на базі Rijk Zwaan в Дінтелоорді (Нідерланди) стало офіційним початком цієї програми.

За останні 30 років компанія Рійк Цваан значно розширилась. Інвестиція в селекцію ягідних культур є продовженням стратегії автономного розвитку компанії.

Програма селекції ягідних культур

«Ягідні культури традиційно розмножують вегетативно, а не через насіння. У нашій програмі селекції ягідних культур ми зосереджуємося на обох способах розведення. Грунтуючись на наших знаннях у галузі досліджень, селекції та насінництва, ми сподіваємося вивести на ринок нові та інноваційні сорти полуниці, ожини та малини, які, звичайно, додадуть цінності для виробників та інших партнерів», — зазначив керівник селекційної програми Пітер Егельмерс.

Готовність до виходу на ринок

В середньому для виведення нового гібриду може знадобитися від 6 до 16 років. «Ми все ще перебуваємо на самому початку нашої програми селекції ягід, тому ще занадто рано говорити, коли перші гібриди ягід Rijk Zwaan будуть готові до виходу на ринок», – зазначив Егельмерс.